Tento raz prinášame recept na efektný koláč, ktorý poteší aj jazyk, aj oko.
Suroviny:
- 6 vajec,
- 1 vanilkový cukor,
- 6 PL cukru,
- 6 PL vlažnej vody,
- 7 PL polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- potravinové farby,
- čokoládová poleva.
Postup:
- Žĺtka, cukor a vanil. cukor si vyšľaháme do peny. Postupne pridávame po lyžičkách vodu.
- Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
- Do žĺtkovej masy pridáme múku a prášok do pečiva a premiešame.
- Pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame.
- Urobené cesto si rozdelíme do 5-tich misiek.
- Do žltého nepridávame nič, do ostatných potravinovú farbu podľa seba.
- Vymastíme si tortovú formu a vysypeme ju múkou.
- Vylejeme prvú misku cesta. Potom lejeme druhú,tretiu atď. Vždy však lejeme len do stredu. Bude sa samo posúvať.
- Upečieme ako klasické pišķotové cesto. Tip redakcie: v tejto chvíli môžete pridať rôzne druhy mäkkého ovocia navrch.
- Vychladnutý korpus polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
Autorka: Lucia Goboňová
Foto: Lucia Goboňová