Tento raz prinášame recept na efektný koláč, ktorý poteší aj jazyk, aj oko. 

Suroviny:

  • 6 vajec,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 6 PL cukru,
  • 6 PL vlažnej vody,
  • 7 PL polohrubej múky,
  • 1 prášok do pečiva,
  • potravinové farby,
  • čokoládová poleva.

Postup:

  • Žĺtka, cukor a vanil. cukor si vyšľaháme do peny. Postupne pridávame po lyžičkách vodu.
  • Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
  • Do žĺtkovej masy pridáme múku a prášok do pečiva a premiešame.
  • Pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame.
  • Urobené cesto si rozdelíme do 5-tich misiek.
  • Do žltého nepridávame nič, do ostatných potravinovú farbu podľa seba.
  • Vymastíme si tortovú formu a vysypeme ju múkou.
  • Vylejeme prvú misku cesta. Potom lejeme druhú,tretiu atď. Vždy však lejeme len do stredu. Bude sa samo posúvať.
  • Upečieme ako klasické pišķotové cesto. Tip redakcie: v tejto chvíli môžete pridať rôzne druhy mäkkého ovocia navrch.
  • Vychladnutý korpus polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Autorka: Lucia Goboňová

Foto: Lucia Goboňová