AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:

Milujete vynikajúce, jednoduché recepty pripravené za pár chvíľ? Pripravili sme si pre vás super recept na kysnuté cesnakové uzlíčky. S použitím niekoľkých surovín vykúzlite vynikajúce koláčiky, ktoré zmiznú zo stola za pár sekúnd.

Do ich výroby sa môžu zapojiť aj vaše deti. Milujú, keď môžu koláčiky natierať vajíčkom a ešte viac milujú, keď ich môžu jesť.

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

  • 800 g polohrubej múky
  • 1dcl oleja
  • 500 ml mlieka – teplého
  • 1 ks droždia
  • 2 čajové lyžice soli
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru

(z mlieka a droždia s pripravíme kvások)

Plnka:

  • 250 g maslo
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 čajové lyžičky soli, 2 vaječné žĺtka

Postup:

Cesto (vykysnuté) rozdelíme na 3 časti. Každú z nich vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme plnkou a stočíme do rolády. Nakrájame na trojuholníky, natrieme vaječným bielkom a posypeme sezamom alebo ľanovým semienkom. Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie. Rúra vyhriata na 180-200 stupňov, pečieme dozlatova.

Tento recept má 100 % úspešnosť. Ani si nevšimnete a uzlíčky zmiznú z vašej kuchyne. Budete sa s k nemu s radosťou vracať.

Dobrú chuť prajeme. 🙂

Zdroj: Autor | Foto: depositphotos.com