AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:

Čučoriedková RAW torta pre všetkých, ktorí chcú jesť zdravo. Obsahuje kopec antioxidantov, vitamínov aj minerálov. Na jej prípravu nepotrebujete veľa ingrediencií. Ak máte chuť na niečo fialovo sladké a zároveň zdravé, šup do toho! 🙂

 

Ingrediencie

Korpus

60 g mandlí

60 g pražených kešu orieškov

70 g datlí (predtým namočených na 1 hodinu do vody)

1 polievková lyžica kokosového oleja

2 polievkové lyžice kakaového prášku

Plnka:

200 g kešu orieškov (predtým namočených do vody na 4 hod.)

100 g čerstvých čučoriedok

3 čajové lyžičky MAQUI čučoriedkového prášku

4 polievkové lyžice kokosového oleja

4-5 polievkových lyžíc agávového sirupu

šťava z 1/2 citróna

Postup

Korpus:

Na dno 16 cm tortovej formy s odnímateľným dnom vložte papier na pečenie. Mandle a kešu oriešky rozmixujte na jemno v kuchynskom robote. Z datlí odstráňte prebytočnú vodu a pridajte ich spolu s kokosovým olejom a kakaovým práškom do kuchynského robota. Všetko spolu dobre zmixujte. Ak je potrebné, zmes doslaďte. Ak máte všetko dobre premiešané, zmes rozložte rovnomerne na dno tortovej formy. Dobre ju utlačte a vložte do chladničky.

Plnka:

Vysušte kešu, ktoré boli namočené vo vode, a vložte ich do mixéra. Pridajte všetky ostatné ingrediencie: čerstvé čučoriedky, MAQUI prášok, kokosový olej, agáve sirup a citrónovú šťavu. Všetko spolu vymixujte do hladka pri vysokej rýchlosti mixéra. Plnku potom nalejte na korpus a dajte na niekoľko hodín do mrazničky, alebo nechajte tortu v chladničke celú noc. Tortu pred podávaním môžeme ozdobiť celými čučoriedkami a jedlými kvetmi, nech poteší všetky zmysly 😉

Zdroj/Foto: www.rainbowinmykitchen.com