hlivový perkelt

Hliva ustricová, to je nesmierny zdroj celého radu vitamínov, proteinov, mastných kyselín a tiež vlákniny. Obsahuje len látky prospešné pre náš život a zároveň v množstve, ktoré človeku plne vyhovuje. Všetky živiny si berie zo stromu a my z hlivy. Tomu sa povie dokonalá spolupráca človeka a prírody. 🙂

Ak si hlivu zvyknete dopriať, receptov na jej prípravu je skutočne neúrekom. Od polievok až po hlavné jedlá. Keďže v našom receptári už polievku z hlivy ustricovej nájdete, tentoraz sme pre vás pripravili z tejto prospešnej huby hlavné jedlo. Je ním hlivový perkelt.

Čo budete potrebovať:

hlivu ustricovú

olej /alebo masť/

2 dcl mlieka

2 lyžice hladkej múky

červenú papriku

čierne mleté korenie

soľ

 

Rýchly postup:

Hlivu ustricovú si nakrájajte na malé kúsky a chvíľu orestujte na oleji /môžete použiť aj masť/. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Prilejte trochu vody a prikryte pokrievkou. Nechajte podusiť. Po dvadsiatich minútach za stáleho miešania prilejte mlieko, v ktorom ste si predtým rozmiešali hladkú múku. Premiešajte a nechajte ešte desať minút povariť.

Podávať môžete s haluškami alebo s cestovinami. My sme si vybrali tú rýchlejšiu verziu – cestoviny špirálky. A naozaj sme si pochutili. Veríme, že chutiť bude aj vám. 🙂

foto: autor

 

 

 

Hľadáte (novú) PRÁCU?
Kliknite na pracovný portál NovýJOB.sk

Každý deň množstvo nových a skvelých pracovných ponúk.