Tento rýchly na prípravu nenáročný koláč plný ovocia bude určite chutiť vám aj vašim blízkym. Tak nestrácajte čas a pustite sa do neho. Už len začať piecť a potom jesť. 

Suroviny:

Piškóta:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 hrnček celého maku,
  • 1 hrnček kryštálového cukru,
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
  • 1 ks kypriaceho prášku,
  • 3 ks vajec,
  • 1 hrnček oleja,
  • 1 hrnček mlieka.

Plnka:

  • 400 ml kyslej pochúťkovej smotany,
  • 200 ml broskyňového jogurtu,
  • 1 vanilkový cukor,
  • šťava z broskyňového kompótu,
  • 250 ml smotany na šľahanie,
  • 2 ks puding ole bez varenia vanilkový.

Poleva:

  • 800 ml džúsu,
  • 2 zlaté klasy,
  • 2 PL vanilkového cukru,
  • 2 PL kryštálového cukru.

Postup:

  • V mise dôkladne zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, cukor, mak a prášok do pečiva.
  • Pridáme vajce, olej a mlieko. Zamiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Tekutú hmotu potom vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
  • Pečieme na 180ºC asi 25 minút.
  • Do misky dáme 400 ml kyslej pochúťkovej smotany, 200 ml broskyňového jogurtu, 1 vanilkový cukor, šťavu z broskyňového kompótu a 250 ml smotany na šľahanie, posypeme 2 x pudingom ole bez varenia (vanilkový) uzavrieme a dobre potrasieme.
  • Natrieme na vychladnutý makový koláč.
  • Na plnku naukladáme broskyne a zalejeme pudingovou želatínou, ktorú si pripravíme z džúsu.
  • 800 ml džúsu uvaríme ako puding, do ktorého pridáme 2 zlaté klasy, vanilkový cukor a kryštálový cukor cca 2 PL. Zalejeme ovocie a necháme vychladnúť.
  • Za hodinu môžeme nakrájať a podávať.

Dobrú chuť!

 

Foto: autor