Tento rýchly na prípravu nenáročný koláč plný ovocia bude určite chutiť vám aj vašim blízkym. Tak nestrácajte čas a pustite sa do neho. Už len začať piecť a potom jesť.
Suroviny:
Piškóta:
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 1 hrnček celého maku,
- 1 hrnček kryštálového cukru,
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
- 1 ks kypriaceho prášku,
- 3 ks vajec,
- 1 hrnček oleja,
- 1 hrnček mlieka.
Plnka:
- 400 ml kyslej pochúťkovej smotany,
- 200 ml broskyňového jogurtu,
- 1 vanilkový cukor,
- šťava z broskyňového kompótu,
- 250 ml smotany na šľahanie,
- 2 ks puding ole bez varenia vanilkový.
Poleva:
- 800 ml džúsu,
- 2 zlaté klasy,
- 2 PL vanilkového cukru,
- 2 PL kryštálového cukru.
Postup:
- V mise dôkladne zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, cukor, mak a prášok do pečiva.
- Pridáme vajce, olej a mlieko. Zamiešame, aby sa všetko spojilo.
- Tekutú hmotu potom vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
- Pečieme na 180ºC asi 25 minút.
- Do misky dáme 400 ml kyslej pochúťkovej smotany, 200 ml broskyňového jogurtu, 1 vanilkový cukor, šťavu z broskyňového kompótu a 250 ml smotany na šľahanie, posypeme 2 x pudingom ole bez varenia (vanilkový) uzavrieme a dobre potrasieme.
- Natrieme na vychladnutý makový koláč.
- Na plnku naukladáme broskyne a zalejeme pudingovou želatínou, ktorú si pripravíme z džúsu.
- 800 ml džúsu uvaríme ako puding, do ktorého pridáme 2 zlaté klasy, vanilkový cukor a kryštálový cukor cca 2 PL. Zalejeme ovocie a necháme vychladnúť.
- Za hodinu môžeme nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!
Foto: autor