Máte radi praženicu a už ste ju ochutnali na všetky možné spôsoby? A čo takto praženica na “grófsky spôsob”? Ponúkame vám zaujímavý recept, ktorý si svojimi originálnymi ingredienciami ľahko získa i vaše chuťové poháriky. 😀

Máte radi praženicu a stratili ste inšpiráciu, ako z nej vytvoriť niečo celkom nové a zaujímavé? Niečo, čo ulahodí nie len vášmu žalúdku, ale poteší na pohľad aj vaše oči? Tak ste na správnom mieste. Vyskúšajte recept, ktorým si určite raz za čas budete chcieť spestriť váš jedálníček.

Ingrediencie pre 3 porcie:

  • olivový olej
  • cibuľa
  • stopkový zeler /jeden úlomok/
  • miešané korenie v mlynčeku, ktoré obsahuje biele, zelené, ružové a čierne korenie
  • korenie obsahujúce olivy s bilinkami taktiež v mlynčeku
  • čerstvá kôprová vňať
  • hliva ustricová 200g
  • 4 vajíčka
  • čierna mletá rasca
  • soľ
  • čierna ryža 500g /wilde rice/

Postup:

nakrájate si cibuľku, pridáte nakrájaný stopkový zeler, olej a pražíte dozlatista

pridáte pokrájané paradajky s hlivou ustricovou, trochu soli a dôkladne premiešate

keď je hliva ustricová dostatočne mäkká, pridáte nadrobno nakrájanú kôprovú vňať

dokoreníte podľa potreby miešaným korením a korením obsahujúcim olivy, trochu osolíte

keď je všetko krásne prevarené, pridáte 4 vajíčka

na záver uvaríte čiernu ryžu /asi 35 minút/ v horúcej vode, v ktorej je trošku oleja a soli, zlejete a servírujete

foto: autor, pixabay.com