AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:

Cheesecake väčšinou vyzerá, že je veľmi zložitý, ale nebojte sa. Uvidíte, že ak ho raz pripravíte, stane sa vašim verným spoločníkom a príprava vám nezaberie viac, ako ktorýkoľvek iný koláč.

Takto pripravený cheesecake vydrží v chladničke aj pár dní, ako náhrada za kupované sladkosti. Poďme si ho teda skúsiť upiecť. 🙂

Potrebujeme:

Korpus:

–        250 g sušienky Hobbits (môžu byť aj iné)

–        maslo 80 g

Plnka:

–        1 ks mascarpone

–        1 ks mäkký tvaroh

–        pol plechovky kondenzovaného sladeného mlieka (druhú polku použijeme na vrch)

–        2 ks vajec

–        1 malé balenie smotany na šľahanie

Krém:

–        100 g lesného mrazeného ovocia

–        pol plechovky zvyšného kondenzovaného sladeného mlieka

cheesecake jednoduchý

Príprava korpusu:

Keksíky si nahádžeme do uzatvárateľného mixéra, ešte nepodrvené a pridáme zmäknuté maslo. Vyšľaháme, aby sa nám maslo spojilo so sušienkami. Hotové sypké cesto prenesieme do formy vystlanej papierom a po krajoch pritláčame malou lyžičkou na steny formy maslovú hmotu. Takto pokračujeme až do stredu. Cesto nedávame piecť. Pečieme ho spolu s plnkou.

Príprava plnky:

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh, vajcia, kondenzované mlieko a ochutnáme, či je plnka dosť sladká. Ak nie, pridáme trošku cukru. Plnku vylejeme na pritlačené keksíkové cesto a dáme piecť na 1 hodinku, na 170 °C. Cheesecake sa veľmi zdvihne, ale pri chladnutí trošku spadne.

Príprava krému:

Lesnú zmes si rozmixujeme a pridáme kondenzované mlieko. Ak je zmes málo sladká, môžeme k nej  pridať časť rozpustenej bielej čokolády, alebo cukor. Krém vylejeme na upečený cheesecake a dáme stuhnúť do chladničky. Môžeme ho posypať strúhaným kokosom. Cheesecake najlepšie stuhne do druhého dňa.

Postup na kokosové guličky:

Na kokosové guľky potrebujeme kondenzované mlieko a kokos. Kokos si zmiešame s kondenzovaným mliekom a tvoríme guličky. Časť kokosu si odložíme a vytvarované guličky v ňom obaľujeme. Aké jednoduché. :- ) Prajeme dobrú chuť!

cheesecake recept

Foto: autor

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:
Nana L
Milujem vôňu teplej kávy, levandule, rannej postele a nových zážitkov. Riadim sa heslom: Čomu daruješ pozornosť, to rastie. :-)