AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:

Po obede vždy dobre padne pochutiť si na nejakom dobrom koláčiku. Ak predsa len nechcete celé poobedie prestáť pri kuchynskej linke, najlepšie je staviť na niečo rýchle a chutné. A čo je lepšie ako bábovka? Zmiešate ingrediencie a šup cesto do formy.

A to rovno s chuťou škorice a kakaa. Zapriahnite do roboty aj nudiace sa ratolesti. 🙂

Čo budete potrebovať?

4 vajíčka

250 g práškového cukru

1 dcl vlažnej vody

2 dcl oleja

250 g hladkej múky

prášok do pečiva

1 škoricový cukor

2 PL kakaa

1 PL škorice

Postup

V miske si zmiešate 4 žĺtka, cukor, vodu, olej, hladkú múku, prášok do pečiva, škoricový cukor a škoricu.

V druhej miske vymiešate sneh z bielkov.

Potom pomaly primiešate sneh do škoricového cesta v prvej miske.

Olejom alebo tukom si vymastíte formu na bábovku a nalejete do nej polovicu cesta.

Do zvyšnej časti primiešate kakao a dolejete do cesta, ktoré je už vo forme.

Dáte piecť na 180 stupňov Celzia.

Dobrú chuť! 🙂

Foto: pixabay.com

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:
Stanka
Som mamička na plný úväzok, ale ak sa mi ešte podarí ukradnúť trochu času, rada si prečítam nejakú knižku. Milujem výlety každého druhu - more, hory a niekedy stačí aj prechádzka po ulici. :-)