kúsok koláča

Máte rady sladké koláče, milé mamičky? Ak nedržíte diétu a vaša odpoveď znela kladne, v tom prípade bude nasledujúci recept stvorený priamo na vyskúšanie vo vašej kuchyni. Možno to poznáte, že najzaujímavejšie recepty vzniknú vďaka menším experimentom. Podobne vznikol aj tento koláč, ktorý mal byť pôvodne bábovkou. 🙂

Čo si pripraviť:

250 g práškového cukru
5 vajíčok
1 dl oleja
250 g hladkej múky
prášok do perníka
kakao
čokoláda na varenie
mlieko

Postup:

Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept. V miske si zmiešate cukor, vajíčka, olej, múku a prášok do perníka. Vznikne cesto, ktorého polovicu nalejete do tortovej formy, ktorú si predtým vymastíte olejom. Do zvyšku cesta prisypete kakao podľa chuti a zmiešate. Hnedé cesto nalejete do svetlejšieho, ktoré už čaká vo forme. Dáte piecť približne na 200 stupňov Celzia. Či je koláčik upečený zistíte pomocou špajdle, ktorou pichnete do neho. Ak zostane špajdla čistá, môžete koláč vytiahnuť z rúry. Na záver si nad parou rozpustíte čokoládu na varenie a pridáte lyžičku oleja. Do rozpustenej čokolády za stáleho miešania prilejete trošku mlieka, aby vznikla poleva. Tou potriete koláčik.

celý koláč
Veríme, že si vy a aj vaši stravníci pochutia. 🙂

foto: autor