AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, PODPORTE HO:

Keď už je pomaly čas jesene a záhrady sú plné jabĺk, poďme si urobiť jeden zdravý jablkový koláčik. Jednoduchý rýchly recept a zaručený úspech. Chrumkavá kôrka a výborná plnka bude určite chutiť malým aj veľkým gurmánom.

 

Potrebujeme:

  • 200g ovsených vločiek
  • 150g celozrnnej múky
  • 80g trstinového cukru
  • hrsť sušených hrozienok
  • hrsť sušených sliviek (môžu byť aj čerstvé)
  • 3 jablká
  • škorica
  • 40 ml kokosového oleja
  • 120 ml mlieka

Postup:

Všetky suroviny okrem ovocia si premiešame v miske. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Hrozienka si namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. Sušené slivky si nakrájame na malé kúsky.

Formu na pečenie (úzky, podlhovastý typ) si vyložíme papierom na pečenie a začíname klásť vrstvy. Obsah misky so surovinami rozdelíme na dve polovice. Prvú dáme na dno formy, ale snažíme sa ani jednu vrstvu príliš neutláčať. Teraz poukladáme ovocie, najprv plátky jabĺk, prisypeme hrozienka a sušené slivky. Na vrch dáme druhú časť zmesi. Pokiaľ máte domáce jablká, ktoré sú trošku nakyslé, môžete ich podľa chuti posypať ešte škoricovým cukrom.

Koláč dáme piecť do predhriatej rúry na 180° cca 30-40 minút.

Dobrú chuť ! 🙂

Foto: slovenskemamicky.sk