Máte radi ryby? Tak ste na správnom mieste. Ponúkame vám veľmi lahodný recept. Príprava pečeného tuniaka trvá veľmi krátko a jeho jedinečná chuť pôsobí po náročnom dni ako balzam na dušu.

Tak neváhajte a poďte si spolu s nami pripraviť tento zaujímavý recept. Veríme, že neoľutujete. 🙂

Ingrediencie:

  • 500 g divoká čierna ryža
  • 200 g rozmrazeného tuniaka /fileta/
  • 1 banán
  • maslo
  • hrozno na dozdobenie
  • cesnak 4 strúčiky
  • hroznový olej
  • cibuľa
  • soľ
  • citrón

Postup:

  • Ryžu prepláchnete pod studenou vodou a vložíte do hrnca, pridáte horúcu vodu, cibuľu, soľ a olej a varíte 35 minút. Po dovarení precedíte cez sitko a opláchnete vlažnou vodou.
  • Tuniaka z oboch strán potrite pretlačeným cesnakom, trochu nasoľte a opečte na masle na miernom ohni asi 10 – 15 minút.
  • Po dopečení podávajte tuniaka na tanier a pokropte ho pár kvapkami čerstvo vytlačeného citrónu.

Dobrú chuť! 😀

Ochutnali by ste?

Loading ... Loading ...

foto: autor