Zaujímavosti Slovenské mamičky reagujú aj fotia: VAŠE skúsenosti s nemocničnou stravou!

Slovenské mamičky reagujú aj fotia: VAŠE skúsenosti s nemocničnou stravou!

Skúsenosti z pôrodníc si vymieňajú mamičky na celom Slovensku. Na pretras sa nedostávajú len pôrodníci a zdravotné sestry, ale špeciálne miesto má aj nemocničná strava. Po tom, ako sa nespokojná pacientka na internete posťažovala na predloženú večeru, spustila sa vlna komentárov aj na Facebooku magazínu Slovenskemamicky.sk.

 

Ozvali sa nám mamičky so svojimi skúsenosťami, po prvom dni svoj názor pridalo takmer 200 z vás. Ako to býva, podaktoré ste vyjadrovali spokojnosť, iné ste sa po pôrode príliš nenajedli a stravu vám nosili príbuzní. Niektoré mamičky upozornili aj na fakt, že nemocničná kuchyňa veľmi nenapomáha tvorbe materského mliečka a problémom čerstvých mamičiek.

Naozaj platí pravidlo, že koľko ľudí – toľko chutí. Niektorým sa zdali napríklad porcie raňajok, ktoré poväčšinou obsahujú pečivo, maslo, šunku a ovocie, nedostačujúce a iným ulahodili. Jedna z mamičiek upozornila aj na fakt, že napríklad v Anglicku ani jedlo v nemocnici po pôrode nedostanú: “…doobeda porodíte a poobede domov! Žiadna večera…netvrdím, že u nás je to super, no na to, že väčšinou všetky rodíme v štátnych nemocniciach tak oproti tým “západným” štátnym sú naše vo veľkej pohode…,” vyjadrila svoj názor Silvia.

Vaše zdokumentované skúsenosti:

Podaktoré z našich čitateliek svoje skúsenosti predostreli aj prostredníctvom fotiek nemocničného jedla, ktoré si zdokumentovali. Niektoré z nich sme pre vás vybrali aj s názorom mamičky:

Miriam: Ja som bola spokojná. Rodila som minulý mesiac v nemocnici v Rimavskej Sobote. Nedeľný obed som musela odfotiť. Nenormalne dobrý.

 

Kristina: Ja som sa nemala na čo sťažovať (Kramáre) – jedlo top, nestíhala som dojedať, nielen raňajky, všetkého dostatok a v prípade chuti navyše aj plný košík ovocia a zeleniny navyše, čo vyberavé maminky odhadzovali, že to jesť nemienia. Chuťovo tiež super a každý deň som aj domov balila staršej dcére jogurty, výživy, čo som nevládala. A nikdy som nepochopila tie znechutené výrazy tváre ostatných, ešte ani to jedlo nevideli a už vôbec neochutnali. By ma zaujímalo, či doma jedia kaviár, či čo, keď sa im hnusia napríklad 2 krajce chleba s dostatkom nejakej nátierky, s jablkom, či pomarančom, k tomu jogurt, či výživa a piškóty, alebo črievkový syr cely, 100 gramov šunky. Veď na jedného človeka super, u nás doma máme 200 gramov šunky na 4-och ľudí aj na dvakrát a plno ďalších príkladov. A pre nediétové možnosť výberu zo všetkých jedál na ďalší deň.

 

Kornélia: Studena večera. No a potom z čoho sa mi malo spustiť mlieko. 🙂 Teraz neviem, či je lepšie toto alebo tlačenka.

 

Petra: Večera – pôrodnica Považská Bystrica. V nemocnici som zjedla iba raňajky, inak mi všetko nosil manžel. A že z čoho sa ma žene spustiť mliečko… .

 

Iveta: Trenčín – Nie som náročná, ale keď jeden deň máte divnú polievku “vývar” a na druhý deň chutia raňajky rovnako. Smrdelo to ako varené mäso a kel. Ale jabĺčka boli výborné.

Viac z názorov a skúseností našich čitateliek si môžete prečítať na našom Facebooku – TU

Zdroj/Foto: Facebook /Slovenskemamicky.sk

Hľadáte (novú) PRÁCU?
Kliknite na pracovný portál NovýJOB.sk

Každý deň množstvo nových a skvelých pracovných ponúk.