Ak chcete zdravý, chutný a netradične vyzerajúci nedeľný obed, vyskúšajte túto špenátovú roládu plnenú praženicou a tvarohovo-bryndzovou plnkou.

Suroviny:

Cesto: 

  • 4 vajcia,
  • 2PL bieleho jogurtu,
  • 1 mrazený špenát (cca 450g)
  • 1Cl kypriaceho prášku do pečiva,
  • 4PL hladkej múky,
  • soľ.

Plnka:

  • Vajíčková: praženica z 10-tich vajec,
  • Tvarohovo-bryndzová: bryndza (125g) + 1 jemný tvaroh (200g) + maslo/rastlinná nátierka (175g) + 1PL horčice + soľ

Postup:

  • Z bielkov si vyšľaháme sneh.
  • Žĺtka vyšľaháme s jogurtom, do ktorých pridáme špenát, osolíme a premiešame.
  • Pridáme múku a kypriaci prášok.
  • Do zmesi na koniec vmiešame sneh z bielkov a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme 15 minút na 180 °C.
  • Horúce pláty rolády zvinieme do utierky a necháme vychladnúť.
  • Potom hotové plnky rozotrieme na špenátové pláty a zvinieme do rolády.
  • Podávame so zemiakovou kašou.

Autorka: Lucia Goboňová

Foto: Lucia Goboňová

Dobrú chuť!