Ak chcete zdravý, chutný a netradične vyzerajúci nedeľný obed, vyskúšajte túto špenátovú roládu plnenú praženicou a tvarohovo-bryndzovou plnkou.
Suroviny:
Cesto:
- 4 vajcia,
- 2PL bieleho jogurtu,
- 1 mrazený špenát (cca 450g)
- 1Cl kypriaceho prášku do pečiva,
- 4PL hladkej múky,
- soľ.
Plnka:
- Vajíčková: praženica z 10-tich vajec,
- Tvarohovo-bryndzová: bryndza (125g) + 1 jemný tvaroh (200g) + maslo/rastlinná nátierka (175g) + 1PL horčice + soľ
Postup:
- Z bielkov si vyšľaháme sneh.
- Žĺtka vyšľaháme s jogurtom, do ktorých pridáme špenát, osolíme a premiešame.
- Pridáme múku a kypriaci prášok.
- Do zmesi na koniec vmiešame sneh z bielkov a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme 15 minút na 180 °C.
- Horúce pláty rolády zvinieme do utierky a necháme vychladnúť.
- Potom hotové plnky rozotrieme na špenátové pláty a zvinieme do rolády.
- Podávame so zemiakovou kašou.
Autorka: Lucia Goboňová
Foto: Lucia Goboňová