dav

Radi experimentujete v kuchyni? Máte radi výzvy? Nič vás neodradí? Ak ste odpovedali trikrát áno, tento recept na skvelú polievku je určený práve vám. Veríme, že si pochutíte nielen vy ale aj vaša mužská polovička a ratolesti. Možno sa stane pravidelnou súčasťou vášho jedálnička.

 

Budete potrebovať tieto ingrediencie 😀

* klíčky mungo 200 g

* špaldová múka 3 PL /polievkové lyžice/

* banány 2 kusy

* hliva ustricová 300g

* cesnak 2 strúčiky

* baklažán 1 kus

* paradajkový pretlak 190g

* mletá čierna rasca

* kurkuma

* rozmarín

* citrón /polovica/

* hroznový olej

* soľ /podľa potreby, čajová lyžička/

* horčica 2 PL

* med 1PL

* balzamikový ocot 1PL

* škorica mletá 1PL

* ryžové rezance

* tekvicový olej

Postup:

* zápražka – vytvoríme si ju z hroznového oleja a 3 PL špaldovej múky priamo v hrnci /zmes je primerane hustá, nie riedka/ 😀

* pridáme klíčky mungo

hlivu ustricovú /pokrájanú na malé kúsky/

paradajkový pretlak

dva strúčiky cesnaku pretlačeného

citrónovú šťavu

zalejeme vodou asi do ¾ hrnca

* pridáme najkrájaný baklažán

banány 2 kusy

rasca 1PL

kurkuma 1PL

rozmarín 1 malá lyžička

soľ 1 malá lyžička

horčica 2PL

med 1 PL

balzamikový ocot 3 PLVaríme kým všetko pekne zmäkne a po prípade dolejeme vodu ak je polievka priveľmi hustá.

* odvaríme ryžové rezance v slanej vode, do ktorej môžeme vliať trochu oleja

precedíme, opláchneme pod čistou vodou alebo osprchujeme 😀 a podávame k polievke

* pre fajnšmekrov odporúčame vliať priamo do taniera trochu tekvicového oleja alebo chilli korenie /omáčku/

Nech vám chutí a brušká sa smejú radosťou 🙂

Foto: autor

Hľadáte (novú) PRÁCU?
Kliknite na pracovný portál NovýJOB.sk

Každý deň množstvo nových a skvelých pracovných ponúk.

Petra O.
Rovnováha, to je to, čo v živote hľadám, nachádzam i strácam a práve preto je všetko v poriadku. Prečo? Pretože jej hľadanie ma udržiava v strehu, jej nachádzanie mi ukazuje smer a jej strácanie vo mne prebúdza neistotu, ktorá ma učí ako žiť život v pokore.